Och vinnarna är…LADAN och Bro Glasbruk

Christina från Bro Glasbruk. Foto Tommy Sidén, UBRO.seFöretagsgala 2013. Foto: Tommy Sidén, UBRO.seFöretagsgala 2013 2. Foto: Tommy Sidén, UBRO.seStämningen var på topp när Upplands-Bros egen Oscarsgala gick av stapeln fredagen den 17 maj. Ett flertal priser delades ut och däribland Damernas två priser. LADAN korades till ”Årets Inspiratör” och ”Damernas Stora Pris” tilldelades Bro Glasbruk. Grattis till våra två duktiga medlemmar! Handelsbanken sponsrade med stor fin check på 5000:- till Bro Glasbruk resp. 3000:- till LADAN.

Till priset Årets inspiratör var följande tre nominerade:

  • Otto Thorin på Skälby gård som tar emot barngrupper från skolor och förskolor. Han har en beundransvärd förmåga att undervisa och levandegöra livet på en bondgård för barnen.
  • Ladan Öråkers Kulturcentrum som ger oss besökare en helhetsupplevelse i en kulturhistorisk miljö. Man vårdar det som är gammalt, men skapar också nytt. Här förmedlas en respekt för sammanhangen – naturen, historien, människorna och det vackra.
  • Nina Rönnberg som är kreativ och nytänkande och delar med sig av sin livsglädje till andra. Hon var en av grundarna till den populära livsstilsbutiken Parsley, men ägnar sig nu åt att arrangera olika event, såsom Cykelpartyt, Nu snackar vi tjejer, Nu snackar vi Event.

Till Damernas stora pris nominerades:

  • Anna Lauritsens vars yrkesskicklighet och öga för den enskilde individen, både barn, vuxen och häst, har gjort att många av de som rider på Håtuna ridskola reser långt för att rida just här.
  • Janne Jonsson och Gunilla T. Jonsson från Naprapathuset som varit två av pionjärerna i vår kommun vad gäller friskvårdsföretag. De har utövat sitt yrke med stor professionalism och varit mycket omtyckta av sina kunder.
  • Christina Lagerfeldt Lundkvist och Tommy Lundkvist från Bro Glasbruk som har knutit till sig både erfarna och nya glasblåsare. Besökare på glasbruket får insyn i hur glastillverkning går till och kan delta i prova-påkurser. Men Bro Glasbruk är framförallt världens mest miljövänliga glasbruk!

Foto: Tommy Sidén, UBRO.se

Comments are closed.