Videobytes – för kostnadseffektiv marknadsföring

Höstens första föreläsare var Pierre Boutros, från Bubble Gum AB och nystartade Videobytes.se. Han höll ett intressant föredrag om de senaste årens utveckling av reklam: från traditionell reklam (direktreklam, tv-reklam, radio och internet) till dagens sociala medier, internet och det senaste – videobytes.

Pierre har sedan 20 år arbetat med reklam och är kanske mest känd för McDonalds-reklamen ”Livet har sina goda stunder”. Han har även arbetat med kända varumärken såsom Coca-Cola, Kronfågel, HM, Handelsbanken och Socialdemokraterna. Han arbetar idag med att hjälpa nystartade företag att hitta kapital och marknadsföringskanaler, och har också lanserat en ny tjänst – så kallade videobytes.

En videobyte är en 3 minuter kort videopresentation av till exempel en tjänst eller en produkt. Videobytes kan även användas som en prestation av en arbetssökande eller som en instruktion till en vara. Det är ett kostnadseffektivt sätt att nå ut till många, enligt Pierre Boutros. Du får länken till din egen videobyte och väljer själv hur du sprider den i till exempel sociala medier och på Youtube.

Är du nyfiken på hur en videobyte kan användas kan du till exempel gå in på Fritidsresors hemsida. Där presenterar de resmål med hjälp av videbytes. Andra som använder videobytes är Annika Sörenstam, Irene Seth och Ragnsells.

Priset för en 3-minuters videobyte hos Videobytes.se ligger på 3 000 kronor exklusive moms. Videobytes.se drivs av Pierre Boutros och Mattias Kranz.

Comments are closed.