Finalisterna är klara!

Upplands-Brogalan och prisutdelningen närmar sig. Vi har nu utsett tre finalister till vardera av våra två priser. Vinnarna kommer att utses under galakvällen den 5 april. Här kan du se vilka finalisterna är och varför vi vill uppmärksamma just dem.

Damernas stora pris

  • Ulla Britt och Dinos Mazarakis, Mazarin konditori
  • Coop Konsum i Tibble
  • Anna Lauritsen Tesch, Håtuna Ridskola

Årets inspiratör

  • Karin Sidén, UBRO.se
  • Gymmix Kungsängen
  • Åke Holm, Stödkassen

Ulla Britt och Dinos Mazarakis, Mazarin konditori

Med fantastiska bakverk och vacker pianomusik tillför Ulla Britt och Dinos Mazarakis något extra till vår kommun. Många kommer från grannkommunerna för att handla hos dem och Mazarin är för många en anledning till att besöka kommundelen Bro. Få tänker nog på att bagarens väckarklocka väcker honom redan ett par timmar efter midnatt för att han ska hinna sätta degarna till deras frukostbröd. Att uppmärksamma Ulla Britt och Dinos hoppas vi ska ge dem inspiration till att öppna en filial i Kungsängen och orken och lusten att fortsätta med Mazarin i många år till.


Coop Konsum i Tibble

Den franchisedrivna Coop-butiken i Tibble har en ovanligt dedikerad, glad och hjälpsam personal. År 2012 fick man dessutom ta emot utmärkelsen som Sveriges första Green Building av KF fastigheter. Utöver att butiken drivs energisnålt och miljömedvetet väljer man ofta att, istället för att handla från större leverantörer, ta in småskaliga, hantverkmässigt och hållbart framställda matprodukter från mindre leverantörer. Sedan ett halvår tillbaka finns också en hälsosam salladsbuffé där man själv kan plocka ihop valfria ingredienser. En perfekt lunch för hemmaföretagaren.


Anna Lauritsen Tesch, Håtuna Ridskola

Anna driver en liten ridskola med ett stort engagemang. Hon leder och inspirerar såväl unga som gamla att utvecklas inom ridkonsten. Ett stort engagemang och pedagogiskt lärande i små personliga grupper samt välutbildade hästar ger inte bara trevliga upplevelser, ridlektioner och stunder i stallet, utan också bättre utvecklingsmöjligheter än på många andra ridskolor. På Håtuna Ridskola kan alla känna sig trygga i sina nya utmaningar. Här skapas minnen och längta tillbaka till.


Karin Sidén, UBRO.se

Med stort engagemang och en lust till att skriva och informera har Karin på kort tid skapat en fungerande dagstidning för alla Upplands-Brobor. Karin och hennes man Tommy är överallt där det händer och rapporterar om stort och smått. Nättidningen UBRO är lättillgänglig och innehållsrik. Här kan vi snabbt uppdatera oss om vad som händer i vårt närområde. UBRO bjuder också på fina reportage som med bild och text i kombination levandegör olika företeelser. Tidningen bidrar till ökad kunskap och intresse för vår lokala omnejd och vad som händer här.


Gymmix Kungsängen

Gymmix Kungsängen bidrar till bättre hälsa och gemenskap för många i vår kommun. Deras ledare är inspirerande och duktiga. Utbudet och bredden på gruppträningen är imponerande. Gymmix är en stor tillgång för oss som bor och verkar i här i Upplands-Bro.


Åke Holm, Stödkassen

Åke Holm visar på ett fantastiskt engagemang för den lilla människan. Med värme och stort hjärta gör han en stor insats och ett stort avtryck. Förra året startade han föreningen Stödkassen i Upplands-Bro, ett ideellt nätverk av personer som vill hjälpa utsatta och behövande människor som hamnat utanför systemet av olika skäl. Via en Facebook-sida samlar föreningen in hushållsmedel och annat till nödställda.

Comments are closed.